Skadestånd i Sverige, mord: 0 kr, fildelning: 30 miljoner kr

Inget skadestånd efter mord:

En februarinatt sköts Radu Acsinia ihjäl på Rinkeby t-banestation. Hovrätten utdömde ett skadestånd på 40.000 kronor var till pappan och brodern, men Brottsoffermyndigheten vill inte betala en krona.

Per Sundin, Universal Music: ”Väldigt tillfredsställande”:

– Jag hoppas att det här blir en viktig signal till alla föräldrar, arbetsplatser och skolor att de på riktigt förstår att detta – att fildela – inte är lagligt och att man kan drabbas hårt ekonomiskt av det.

Ja, signalen är väldigt tydlig. Mörda gärna, men ge f-n i att fildela.

Uppdaterat: posten ovan skriven i all hast så någon djupare analys för vänta till senare. Man kan åtminstone konstatera att domen är en tydlig signal från rättsväsendet.et

3 reaktioner på ”Skadestånd i Sverige, mord: 0 kr, fildelning: 30 miljoner kr

  1. Det är löjligt, fyra ungdomar spakar ihjäl en annan unge och går fria, och ingen bryr sig, och fyra andra gjort en teknisk lösning som gjort möjligt att använda den sista tekniken hemifrån och får ett års fängelse och måste betala skadestånd till företagarna som styr över Sverige, det är löjligt.

  2. En annan signal som sänds är att sverige nu är en nation där budbäraren hålls ansvarig för innehållet i den kommunikation som förmedlas. Jag kan inte längre se att det finns någon affärsmässig grund för t ex. internetoperatörer, inte telefonoperatörer heller för den delen. De riskerar numer att när som helst anklagas för medhjälp till allsköns brott, allt från olaga hot till barnporr eller terrorism. Vilka företag lämnar den sjunkande skutan först?

  3. ditt jävla pucko. blanda två olika kommentarer på detta sätt som inte har med varandra att göra.

    du är en riktig rättshaverist. klipp dej och skaffa ett jobb please.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *