Skiften

Skiften.se är en konversationsblogg om framtiden och om frågor som finns men inte syns i debatten, ännu.

– Vilka är vi?

Alexander Funcke.

Joakim Lundblad.

Anna Lundbergh.

Johanna Nylander.

Martin Nygren.

Waldemar Ingdahl.

Erik Starck.

– Hur funkar det?

Men ungefär en veckas mellanrum postar en av skifteskribenterna, eller en inbjuden gästskribent, en skiftesfråga inom något specifikt ämnesområde och gör en kortare presentation av sina funderingar. Därefter svarar varje skiftesskribent på eller reflekterar kring skiftets frågor och väsen i en eller flera svarsposter. När samtliga skiftesskribenter har svarat går turen över till nästa skribent att välja och presentera ett nytt ämne.

Om Du har en intressant idé om ett skifte som du skulle vilja se belyst, hör gärna av dig till någon av våra skribenter! Vi är alltid tacksamma för input, kritik och funderingar från alla våra kloka och påhittiga läsare!

– Varför ”Skiften”?

Skiften är disruptiva tidpunkter – då två trender möts och passerar varandra. Spelreglerna ändras. Strukturer omkullkastas. Sådana skiften är intressanta då de kan förändra människors liv, samhällen, ja faktiskt hela mänskligheten.

Vi tycker däremot att samhällsdebatten – och särskilt den politiska debatten – inte uppmärksammar de trendrörelser som kan resultera i skiften tillräckligt mycket. Med den här bloggen hoppas vi kunna göra åtminstone lite för att ändra på det.

– Politisk inriktning?

Framtidsoptimistisk, teknik- och människovänlig.

3 reaktioner på ”Skiften

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *