Going out of space—by outsourcing

Det diskuteras nu på allvar om NASA skall börja outsource:a flygandet av astronauter och sättandet av prylar i omlopp till privata bolag. Man kan läsa om detta i the Wall Street Journal (via ./). Ett i sanning glädjande besked!

Jag argumenterade nyligen, genom att bl a parafrasera Nick Boström, att vissa typer av utilitarister bör se den relativa bristen på AI-forskning, energiforskning, rymdfart och rymdforskning som jordens största marknadsmisslyckande. Om man ser ett marknadsmisslyckande, eller inte, så är varje fall dess lösning inget annat än att ge sig ut och köpa tjänsterna på marknaden. Space: The Free-Market Frontier!

En reaktion på ”Going out of space—by outsourcing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *