Öppna din dator

Eee PC är en intressant liten dator från ASUS. ”Easy to learn, Easy to work, Easy to play” skall bokstäverna stå för, och den håller på att bli en försäljningssuccé. Den är ett svar på $100 laptopen, och visar att datorerna i dag börjar bli så billiga att dess dyraste del är… operativsystemet.

Eee PC har inte Windows förinstallerat, det skulle dubbla priset, utan går på ett Linux-baserat system. ASUS har sagt att det skall kunna gå att få med Windows, men Microsoft får sänka priset för den versionen. Den är billig, bra och robust särskilt för ungdomar.

Självklart kan inte Eee PC göra allt, men jag tycker mig ana skiftet bort från skrivbordsmetaforen vi fick från PCn. PCn var en kontorspryl som skall fungera för allt, även om vi inte behöver extrakapaciteten.

En reaktion på ”Öppna din dator

  1. Den där manicken har jag skrivit en del om på min blogg om den mobila webben: http://www.mobilewebtablet.com

    Helt klart en disruptiv maskin som öppnat dörren för en ny typ av devices.

    Trenden är tydlig: PC-arkitekturen (Intel x86 mm) är på väg att börja konkurrera med smartphones. På sätt och vis en logisk utveckling. Ju fler plattformar som finns desto sämre ekosystem för innovation av applikationer.

    Själv väntar jag på Asus EEE 900 med lite större skärm (1024×600) och mer minne innan jag slår till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *