Ang Våriga böcker – ett urval

Just nu är jag splittrad mellan en hel rad böcker, de blir helt enkelt inte utlästa lika snabbt som då vintermörkret vilar tungt över landet. Hursomhelst här kommer tre vårböcker från min horisont:

The Starfish and the Spider, Brafman & Beckstrom är en fackbok som handlar om platta, decentraliserade organisationer i ny tappning. Spindeln gestaltar de traditionellt hierarkiska organisationerna, sjöstjärnan representerar de decentraliserade.

varen-2009-0012

Med Malmö – från hav till betong i Sveriges skönaste stad, Kristin Nord & Åsa Kristensson, återupptäcker jag Malmö. Det är en toppenguide med lagom mycket information, personliga tips från lokala profiler och rikligt med bilder som ger lust att utforska staden.

Grundläggande genetik, Mikael Fant, är titeln till trots en roman som utspelar sig i det nutida Stockholm, med en hel del tillbakablickar (justerat). Jag har just fått den levererad efter ihärdiga rekommendationer från en god vän och hoppas komma igång med den strax. Jag gillar romaner som handlar om livsvillkor. Högt upp på min att-läsa-lista står därför också Igelkottens elegans, Muriel Barbery, som nyligen utkommit på svenska.

4 reaktioner på ”Ang Våriga böcker – ett urval

 1. Så trevligt! Vem kan den goda vännen vara? Men alltså, bara delvis på 60-talet. Det mesta sker i slutet av 90-talet. Och rätt mycket däremellan.

 2. Hej Micke!
  Tack för påpekandet, har gjort en justering.

  Har bara hunnit en tredjedel in i boken än så länge. Ganska rappa repliker, korta meningar och en växelverkan där varannat kapitel utspelas i nutid och varannat i dåtid, ett grepp som känns igen, och som just nu får mig att vilja hoppa över vartannat kapitel. Hursomhelst känns det som en lovande debut. Och en uppföljare lär vara på väg, enligt vad jag hört.

 3. Det var dåtiden. Jag vore väl inte här om jag inte hade ett öga riktat mot horisonten, nyfiken på vad som väntar runt hörnet.

  Jag förstår, det finns ju gränser för ens tålamod med självcentrerade unga män i förorten… Vår favoritfigur var hans morfar.

  Med uppföljare menade jag ”en bok till från samme skribent”. Spännande med nya grepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *