Robotiken tar ett stort fyrbent steg framåt

Väldigt imponerande video som visar hur långt den tekniska utvecklingen inom robotiken har kommit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mmVaLp8icoU&hl=en]

3 reaktioner på ”Robotiken tar ett stort fyrbent steg framåt

 1. Kommit långt??
  Se videon igen med öppna ögon! Det påminner mig om ett nyfött föl, eller en hund som är några dagar från att dö av ålderdom. Jag anser nog snarare att det visar på hur liten bit på vägen vi kommit, men samtidigt på hur oerhört komplicerad uppgiften faktiskt är.

 2. Det kanske inte imponerar så mycket på oss tvåbeningar att man kan hålla balansen på en isbana men vad vi ser här är maskiner som kan röra sig i samma miljöer som en människa.

  Ett steg de inte har kunnat ta sedan hjulet uppfanns!

  Ett hjul ser inte heller så mycket ut för världen men hade en viss påverkan på mänsklighetens utveckling, minst sagt…

  O visst, jag kanske är något miljöskadad efter att ha följt robotiken i ett par år. På 80-talet överhajpades den (minns hushållsroboten i en av Rocky-filmerna!) och på 90-talet hände inte så mycket förrän plötsligt Honda och Sony presenterade sina humanoider Asimo och Qiro.

  Big Dog representerar ytterligare ett (fyrbent) steg framåt.

  Problemet nu är snarare energiåtgången än själva mekaniken. Utan att ha läst på skulle jag gissa att den bensindrivna och högljudda (och antagligen stinkande) motorn i Big Dog behöver tankas efter ett par minuter.

  Som alla nyfödda är den extremt hungrig.

 3. Ja, som jag skrev så visar det på hur komplicerad uppgiften är. I synnerhet när han sparkade på den så kändes det initialt väldigt imponerande. Men som också sagt, särskilt långt är det inte kommet jämfört med sas. äkta biologisk vara. Vägen är fortfarande närmast oändligt lång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *