Ang. E-romantik: Förförande nära

Distansförhållanden kan vara knepiga. Tusenlappar försvinner snabbt på flygbiljetter, tågresor eller bensinpengar. Digitala kommunikationsmöjligheter, allt billigare mobilabonnemang och webkameror har säkerligen hjälp ett antal kärestor världen över. Joakim sätter fingret på att digital kommunikation har svårt att hantera tystnad, och att känna sig bekväm i varandras sällskap även när orden inte räcker till, kanske är en av de saker som kännetecknar romantik.

Den klassiska bilden av romantiken är konservativ och fylld med nostalgiska minnen, vilket gör att blandbanden säkert slår youtubelistorna ett bra tag över. Kanske finns det en och annan maskin som kan utmana kasetten i romantik, med ett enkelt och konkret fysiskt övertag.

Trots det är den fysiska kontakten oslagbar i sin genré, och e-romantiken har sin styrka när den får människor att börja kommunicera och träffas. Dejtingsajterna klarar sig bra genom avancerad matchning, och den med mindre konventionella preferenser kan också hitta ett forum och marknad. Men vad beträffar det virtuella sexet har Stallone och Bullock har redan bevisat att det är rätt tråkigt. Från ”Demolition Man”:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BD3ulOglkcI]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *